Kurser

 

Jag håller kurser både på hemmaplan och hos den som så önskar. Allt ifrån islandshästar till andra raser.

Ridning är väldigt komplext och kräver erfarenhet, kunskap och känsla, samt en vilja att ständigt lära och utvecklas. Ridning får aldrig bli statiskt, det gäller att alltid behålla dynamik och ett öppet tankesätt så att man lätt kan anpassa sig till nya individer och bekymmer. I ridningen så utnyttjar vi hästens instinkter, dessa i kombination med hästens egenskaper som individ är det som avgör hur de ska ridas.

Priser och upplägg beror på hur många ni är och hur långt det är att åka. Priser hittar ni under ridlektioner. Hör gärna av er om ni är intresserade eller om ni har frågor.

Boka kurs

Boka egna kurstillfällen hos oss er. Minst 6 deltagare, (kan variera, beroende på körsträcka). Ni kan välja mellan ett eller två ridpass var. Upplägg enligt överenskommelse. Priser och information hittar ni under ridlektioner.

 

 

Ni kan även välja: markarbete - horsemanship - hästhantering som heldag vid intresse (se under markarbete), eller lägg till teori som tillval (se under teori).

Har ni egna önskemål eller idéer på vad ni skulle vilja prova är ni välkomna att höra av er. Vi är öppna för alla förslag och skräddarsyr gärna efter önskemål.

Boka kurs hos oss

Boka egna kurstillfällen hos oss om Ni är minst 3 personer. För Er som vill fördjupa era kunskaper och lära er mer om islandshästens gångarter.

Vi har både paddock och piccadero (longerings plats) med belysning för årets mörka dagar. Vi tar endast emot bokning av kurser per telefon.

 

Om ridning

Vid träning av häst tycker jag att det är väldigt viktigt att vara noga även med de små detaljerna. Jag försöker alltid att rida med sätet som den första hjälpen. Jag jobbar mycket med signaler från sittbenen. All träning av häst ska gå lugnt och metodiskt. Att slå en häst för att den inte förstår har inget med ridning att göra, därför är det inget jag befattar mig med. En stressad häst, lär sig ingenting förutom att vi är väldigt otrevliga att ha att göra med. Jag vill istället att både hästar och ryttare ska ha en bra förutsättning för att kunna lära sig och känna sig trygga med sin uppgift. Jag vill lära ut på ett positivt och pedagogiskt sätt, genom beröm och att belöna det som är bra, istället för att bestraffa det som blir fel.

Att kräva för mycket av hästen är lätt, men leder ofta till överansträngning och hästen får skador istället, eller att hästen inte kommer att vilja samarbeta, utan gör allt för att undkomma träningen istället. Det viktigaste med träningen är ju just att få en frisk hållbar häst som klarar att bära sin ryttare på ett bra sätt. detta uppnås genom att man behärskar grunderna.

"Det finns inga genvägar"

Man kan leta efter snabba vägar för att spara tid, men till slut kommer man alltid tillbaka till grunderna. Någonstans på vägen kommer man att bromsas upp om man hoppat över det viktigaste, och inte har lagt en bra grund. Den rätta vägen är oftast den svåraste för den kräver mycket träning och kunskap.